BLOG

16 Abril 2021


Publicat un article científic a la revista internacional Frontiers in Psychiatry

L’article titulat “Behavioral and Cognitive Interventions With Digital Devices in Subjects With Intellectual Disability: A systematic Review” elaborat per Marta Torra Moreno, psicòloga de l’entitat, Josefa Canals Sans i Maria Teresa Colomina Fosch de la Universitat Rovira i Virgili ha estat publicat recentment a la revista internacional Frontiers in Psychiatry.

publicat-un-article-cientific-a-la-revista-internacional-frontiers-in-psychiatry

Resum de la publicació

Els dispositius digitals s’han anat introduint progressivament en els programes de rehabilitació i han canviat la manera de treballar les habilitats de nens i joves amb discapacitat intel·lectual (DI). L’objectiu d’aquesta revisió va ser valorar si existeixen evidencies científiques que avalin l’ús d’aquests dispositius com a una eina terapèutica més en les intervencions educatives per a la millora de  funcions cognitives i del comportament en aquesta població. Es van analitzar tots els estudis publicats en la literatura científica fins al febrer del 2020.  I en total, es van seleccionar 44 estudis per analitzar. Dels estudis que estudiaven funcions executives, el 60% va informar de millores significatives, més comunament relacionades amb la memòria de treball. Dins de les habilitats cognitives, el 47% dels estudis van reportar millores significatives, 30% dels quals en llenguatge. També es van informar de millores significatives en els dominis socials (50%) i conductuals (30%). Aquests resultats suggereixen que les intervencions digitals són efectives per millorar la memòria de treball i les habilitats acadèmiques i afecten positivament tant els dominis socials com els de comportament. Tot i que encara falta informació sobre la durada dels efectes, que podria limitar-se en el temps.

Podeu accedir a l’article complet a través del següent link: 

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyt.2021.647399/full

Aquest treball ha comptat amb el suport del Doctorat Industrial de la Generalitat de Catalunya número de referencia 2019 DI 72 i de la Universitat Rovira i Virgili. 

 

 

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | © Jeroni de Moragas · 2015

Nuwa Agència Digital