MISSIÓ

PROMOURE, CREAR I GESTIONAR ELS SERVEIS NECESSARIS PER MILLORAR LA QUALITAT DE VIDA DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL I DEL DESENVOLUPAMENT (DID), JA SIGUIN TERAPÈUTICS, EDUCATIUS, LABORALS O RESIDENCIALS.

Aquesta missió va acompanyada d'una defensa constant dels drets, la dignitat i igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. Un altre dels aspectes clau de la nostra activitat és orientar i formar als professionals per tal d'aconseguir una atenció òptima a les persones usuàries. 

També traslladem aquesta tasca orientadora i formadora a les famílies, tutors o socis per promoure un estil de vida el més normalitzat possible i la integració a la societat de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament.

Finalment, l'Associació col·laborarà amb totes les Entitats Públiques i Privades i persones que tinguin idèntiques finalitats. Actuarà en nom i representació dels seus associats per defensar els seus interessos col·lectius.

HISTÒRIA

CREADA L’ANY 1979 A MÓRA D’EBRE, L’ASSOCIACIÓ JERONI DE MORAGAS HA EVOLUCIONAT CONSTANTMENT ADAPTANT-SE A LES NECESSITATS DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL I DEL DESENVOLUPAMENT DEL TERRITORI

L’any 1979 es va crear l’Associació Jeroni de Moragas per tal d’oferir una proposta educativa especialitzada per als infants amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. Durant els primers anys, les classes es van iniciar en uns locals cedits per una particular i posteriorment a unes aules que havia cedit l’ajuntament.  

Amb els anys, i degut al creixement de l’Associació es van començar les obres d’una nova seu que es va inaugurar l’any 1985. Amb aquesta nova ubicació s’iniciava una etapa de creixement per donar resposta a les necessitats de les persones usuàries. Seguint aquesta evolució, només un any després s’obriria el Centre Ocupacional, un servei imprescindible per aquelles persones usuaries que ja havien arribat a l’edat adulta i necessitaven una sortida laboral.

Posteriorment, l’any 1995 l’Associació Jeroni de Moragas crea el Centre Especial de Treball que ofereix treball remunerat a les persones usuàries que reben una valoració laboral per aquest servei i que han adquirit uns bons hàbits de treball.

L’any 1997, l’Associació crea la primera llar-residència dirigida a aquelles persones amb discapacitat que no poden viure amb les seves famílies (ja sigui per la seva avançada edat o bé perquè els seus pares i familiars no se’n poden fer càrrec).  Un any després, es va constituir la Fundació Privada Ajem per tal de gestionar les llars-residències.

Finalment, l’any 2012 es va posar en funcionament una nova llar-residència que ha substituït les antigues llars-residències. Es tracta d’un equipament modern, totalment adaptat que dóna resposta a les necessitats actuals i futures dels nostres residents. 

ELS NOSTRES SERVEIS

L' Associació Jeroni de Moragas acompanya a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament en totes les etapes de la  seva vida d'adaptant-se a les necessitats de cada moment. 

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | © Jeroni de Moragas · 2015

Nuwa Agència Digital